[:de]Unsere Chorleiter[:EL]ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ[:]

[:de]ursulaSeit Dezember 2015 wird unser Chor von der Musiklehrerin und Pianistin Dr. Ursula Vryzaki geleitet, die uns schon seit November 2011 auf dem Klavier begleitet.

Dr. Ursula Vryzaki wurde 1979 in Athen geboren. Ihre ersten Schritte in die Musikwelt machte sie im Alter von neun Jahren. Sie studierte erst Klavier und Musiktheorie, später Horn und Musikwissenschaft in Athen und Berlin. Im Juni 2009 promovierte sie an der Athener Universität. Ein Jahr später führte sie eine Postdoc-Forschung nach Berlin. Neben der Forschungsarbeit hat Ursula Vryzaki auch an zahlreichen Auftritten mitgewirkt. In ihren künstlerischen Tätigkeiten nehmen die Leitung und die Korrepetition von Vokalensembles einen besonderen Platz ein. Seit 2012 unterrichtet sie die Fächer Musik und Musiktheater an der Freien Schule am Elsengrund in Berlin.

MeliadisDer Musiklehrer und Sänger Aris Meliadis leitete unseren Chor bis November 2015.

Aris Meliadis kommt aus dem Norden Griechenland, aus Katerini bei Thessaloniki. In Saloniki studierte er Gesang und Musiktheorie.
Seit 1981 ist er in Deuschland, und seit mehr als 20 Jahren lebt und arbeitet er in Berlin. Er unterrichtet an der deutsch-griechischen Europaschule in Steglitz Musik und arbeitet auch als Deutschlehrer.

Lilia Vassiliadοu arbeitet nach ihrem Studium am “Staatlichen Konservatorium Thessaloniki “, an der Universität der Künste Berlin und an der Universität der Künste Wien als Pianistin,  Klavierpädagogin und Musiklehrerin in Griechenland und Deutschland. Seit 2016 wirkt sie mit dem Chor “Polyphonia ” zusammen.

[:EL]ursulaΤην ευθύνη διδασκαλίας και διεύθυνση της χορωδίας έχει από το Δεκέμβριο του 2015 έως σήμερα η πιανίστρια και καθηγήτρια της μουσικής Δρ. Ούρσουλα Βρυζάκη.

Γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Τα πρώτα της βήματα στον κόσμο της μουσικής τα έκανε σε ηλικία εννέα ετών. Αρχικά σπούδασε Πιάνο και Θεωρία της Μουσικής, έπειτα Κόρνο και Μουσικολογία σε Αθήνα και Βερολίνο. Τον Ιούνιο του 2009 εκπόνησε τη Διδακτορική της Διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ένα χρόνο αργότερα η Μεταδιδακτορική Έρευνα την οδήγησε στο Βερολίνο, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Έχει συμμετάσχει ενεργά σε πολλές και ποικίλες μουσικές εκδηλώσεις. Η διεύθυνση και συνοδεία φωνητικών σχημάτων (χορωδιών) λαμβάνει ιδιαίτερη θέση στην καλλιτεχνική της δραστηριότητα. Από το 2012 διδάσκει μουσική και μουσικό θέατρο στο σχολείο Freie Schule am Elsengrund στο Βερολίνο.

MeliadisΟ μουσικοδιδάσκαλος και τραγουδιστής  Άρης Μελιάδης διηύθυνε τη χορωδία μας από την ίδρυσή της μέχρι το Νοέμβριο του 2015.

Γεννήθηκε στην Κατερίνη. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και στο Κρατικό Ωδείο στη Θεσσαλονίκη. Μετά την αποπεράτωση των σπουδών του στην Ελλάδα συνέχισε τις σπουδές του σε Ανώτατες Σχολές και σε Πανεπιστήμια στο Βερολίνο. Ο Άρης Μελιάδης είναι καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Κρατικό Ευρωπαϊκό Σχολείο „Αθηνά“ του Βερολίνου. Εργάζεται εδώ και δεκαετίες σαν τραγουδιστής σε διάφορα μουσικά σύνολα και διευθύνει χορωδίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία

Η Λίλια Βασιλειάδου, απόφοιτος του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου των Τεχνών του Βερολίνου και του Πανεπιστημίου των Τεχνών τής Βιέννης ως κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου, δραστηριοποιείται ως πιανίστα, ως καθηγήτρια πιάνου και ως καθηγήτρια μουσικής στην Ελλάδα και Γερμανία. Με την χορωδία “Πολυφωνία ” συνεργάζεται απο το 2016.

[:]